zaterdag 31 maart 2007

Seo, niet voor iedereen?

Naar aanleiding van de PVMultimedia Seo Contest is op TBForum een discussie gaande met de titel "Seo contests oneerlijk?". Hierin hebben verschillende personen verschillende opvattingen over wat wel en niet zou mogen met een seo contest en wat SEO nou eigenlijk precies inhoudt.

Voor mij houdt SEO in dat je een pagina optimaal opbouwd en adverteerd op het internet om zo zo hoog mogelijk bovenaan te komen. Niets meer niets minder.

vrijdag 30 maart 2007

PVMultimedia Seo Contest : Nog een paar dagen

Nog een paar dagen en dan begint de PVMultimedia Seo Contest pas echt.

Ik heb vandaag de 2 links gekregen van PVMultimedia die ik op deze blog moet zetten. Dit is één van de regels die zijn opgesteld voor deze Seo Contest. Dit wordt gedaan zodat de sites van PVMultimedia en de sponsoren veel backlinks krijgen. Meer backlinks betekend betere presteren in Google. Waarschijnlijk krijgt niet elke deelnemer aan de Seo Contest dezelfde links.

Dus vanaf 1 April gaan we los en op 1 juni wordt de winnaar bekend gemaakt!

donderdag 29 maart 2007

Het begin is er

Ik ben al druk bezig om backlinks te vergaren voor deze blog. Dit begint zijn vruchten af te werpen. We kruipen weer wat richting de nummer 1 plek op het keyword PVMultimedia Seo Contest.

Zelfs de future pagerank wordt al geschat op een PR2. Dit is een goede ontwikkeling helemaal als je weet dat dit mijn eerste seo contest is. Ik ben nog druk bezig om meer op meer sites vermeld te worden zodat ik uiteindelijk op de eerste plek kom en zo die 500 euro mee pak.

woensdag 28 maart 2007

PVMultimedia SEO Contest

De seo contest begint nu steeds serieuzer te worden. Er doen nu een paar bekende namen uit de SEO hoek mee. Zelf op Wikipedia staat een PVMultimedia SEO Contest vermelding nu.

Er zijn op dit moment reeds 40 aanmeldingen en er zijn 317.000 vermeldingen reeds in google op het woord "PVMultimedia SEO Contest" . Dit is dus een goede zaak voor PVMultimedia, aangezien hen website veel backlinks en naamsbekendheid zal krijgen.

maandag 26 maart 2007

Seo, Google en Sandbox

Op het moment zijn er al 227.000 resultaten als je zoekt in google op "pvmultimedia seo contest".

Ik sta helaas niet meer boven aan maar op de 8ste plek. Maar we zijn nog maar net begonnen dus ik maak me er nog niet druk om. De posities zullen de komende weken nog wel settelen i.v.m. het SandBox effect van Google.

Wat is nou de Google Sandbox? Dit is een soort proefperiode van je website in Google. Als de site net nieuw is scoor je hoog in Google. Maar na een tijdje settelt dit en worden de resultaten "normaal" weergegeven.

zondag 25 maart 2007

We staan boven aan !

Deze blog over PVMultimedia seo contest staat bovenaan in Google.
We hebben nog een lange weg te gaan maar de start is goed.

De start van deze contest begint oficieel op 1 April echter er is nu al veel beroering op TBforum, waar deze contest is geïnitialiseerd.

Ook deze blog is onderwerp van discussie. Er is een klein stukje tekst overgenomen van een andere deelnemer. Hier hebben we een officiele waarschuwing voor gekregen. Wat op zich raar is aangezien de contest nog niet eens is gestart.

Het betreffende stukje is al aangepast en ik hoop dat we nu gewoon op 1 April los kunnen. We zien dan op 1 Juni wel wie de beste is.....

zaterdag 24 maart 2007

Tussenstand: Eindelijk in Google

Deze BLOG,is eindelijk opgenomen in Google. Op het zoek woord PVMultimedia seo contest staan we nu op de 6de plaatst.

Maar de seo contest duurt nog tot 1 Juni dus er kan nog heel veel gebeuren.

SEO, PR en Google

De bedoeling van SEO is dat je een site zo optimaal maakt voor Google dat de site op de eerste plaats komt te staan wanneer je op een bepaalde woord zoekt.

Ook kan je met andere webmasters links ruilen om zo te zorgen dat je website link op vel sites komt te staan. Hoe meer links hoe groter de kans dat je hoog in de Google resultaten komt te staan.

Ook krijg je via linkruil een PR (PageRank) toegekend van Google. Deze PR is een cijver die aangeeft hoe populier je website is. Dus hoe hoger de PR hoe hoger de cijfer. Bijvoorbeeld Google.nl heeft een PR van 8 en Google.com heeft een PR van 10.

Als je je link plaatst op een site die een hoge PR heeft dan krijgt je site ook een hogere PR. Hier kan je je PR controleren.

Met een SEO Contest moet je beide opties zo goed mogelijk uitvoeren om bovenaan in Google te komen.

donderdag 22 maart 2007

Wie is PVMultimedia

Naast dat PVMultimedia een Seo Contest organiseerd houdt het bedrif zich bezig met vele andere activiteiten.

PVMultimedia houdt zich bezig met o.a. :

* WebDesignWebHosting
* Internet Marketing
* Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
* Advertentieplaatsen

De website : PVMultimedia

woensdag 21 maart 2007

Wat is SEO?

Seo staat voor Search Engine Optimization en is een onderdeel van Search Engine Marketing. Dit staat voor het geheel van activiteiten om een webstite zo hoog mogelijk in de zoek resultaten te laten komen.

Er worden ook verschillende SEO contesten gehouden, waaronder die van
PVMultimedia Seo Contest waar ik aan mee doe.

PVMultimedia seo contest

PVMultimedia is een bedrijf dat de pvmultimedia seo contest is gestart. Dit houdt in de je via een seo contest boven aan de Google resultaten moet komen.

Door middel van de pvmultimedia seo contest wil hij naamsbekendheid en meer backlinks voor zijn site krijgen zodat hij met "pvmultimedia seo contest" bovenaan de in google komt te staan. Als je meer informatie wilt weten over de pvmultimedia seo contest kunt je op de website van pvmultimedia kijken of natuurlijk zoeken op: "pvmultimedia seo contest" in Google.